blankbanner

Læs på dansk / Read in english

Centrale Spørgsmål og Svar

Hvem kan ansøge om at deltage i fellowship programmet?

De personer, som kan blive optaget på et TrygFonden Constructive Fellowship ved Constructive Institute, er fagfolk, der arbejder som journalister, redaktører, tilrettelæggere af dokumentarprogrammer og lignende. Ansøgere skal have mindst fem års praktisk journalistisk arbejde bag sig, og de skal anses for at være engagerede og talentfulde medarbejdere på deres nuværende arbejdsplads.


I det akademiske år 2018/2019 vil Constructive Institute give adgang til fem danske TrygFonden Constructive Fellowships. Få flere oplysninger om at søge ved at gå til ansøgningsformularen på hjemmesiden her.


Også internationale pressefolk, som er interesseret i at deltage i fellowship programmet, er velkomne til at undersøge mulighederne for blive optaget.


au_aula_entrance


De skal imidlertid selv kunne finansiere deres ophold på Constructive Institute ved at skaffe midler fra fonde, medieorganisationer og lignende. Interesserede internationale pressefolk kan kontakte Constructive Institute for nærmere oplysninger om udgifterne ved at deltage i programmet.Hvordan bliver fellows udvalgt?

Fellows bliver udvalgt af en komite, der består af:

  • To repræsentanter for Constructive Institute.
  • To repræsentanter for Aarhus Universitet.
  • En international anerkendt medieekspert.
  • En repræsentant fra en af de tre danske journalistuddannelser, udpeget af de tre skoler.
  • En repræsentant for Danmarks Radio/TV2, udpeget af de to tv-stationer i fællesskab.
  • En repræsentant fra Danske Medier.
  • Ved ansøgninger fra internationale mediefolk vil der desuden være en repræsentant fra ansøgerens hjemland, udvalgt af Constructive Institute.

Komiteen vil udvælge fellows på baggrund af ansøgernes potentiale for udvikling og mulige lederskab inden for deres fag samt på baggrund af ansøgerens evner og engagement i forhold til at få det bedste udbytte af fellowshippet.Hvad er tidsrammen for fellowshippet?

Fellowshippet løber i et helt akademisk år på godt 10 måneder, idet det begynder i den sidste uge af august og afsluttes i slutningen af juni i det følgende år.


Alle fellows forventes at tilbringe hovedparten af deres tid i Aarhus, bortset fra i ferieperioder. 


Starttidspunktet for fellowshippet vil blive opdateret.


I løbet af den første uge i programmet vil fellows blive sat ind i rammerne for fellowshippet og få den første introduktion i konstruktiv journalistik.


Efter den første uges introduktion vil fellows begynde at følge forelæsninger og søge kontakt til de forskere og undervisere, der arbejder med de fagområder, som de enkelte fellows har valgt at søge viden om under fellowshippet.  Hvordan er økonomien i fellowshippet?

De fem danske TrygFonden Constructive Fellows vil modtaget et stipendiat på 650.000 kroner for hele perioden på godt 10 måneder.


au_aula_interior


Beløbet skal dække flytning til og fra Aarhus, leveomkostninger under fellowshippet, herunder boligudgifter, transport, udgifter til studiematerialer med videre.


Det er vigtigt at slå fast, at al undervisning på Aarhus Universitet er omkostningsfri for deltagerne i fellowshippet.


Internationale fellows opfordres til at søge støtte fra fonde og medieorganisationer i deres hjemlande, og de bedes kontakte Constructive Institute for nærmere oplysninger om, hvor meget de skal ansøge om for at kunne deltage i fellowshippet.Kan en fellow medbringe sin familie til fellowshippet?

Ja. Fellowens ægtefælle eller samlever får også mulighed for at drage nytte af fellowshippet ved Constructive Institute, idet ægtefællen eller partneren frit kan følge forelæsninger m.v. på universitet.


Det forventes ikke, at ægtefællen eller partneren skal tilmelde sig eksamener, hvorfor vedkommende heller ikke kan forvente at få noget diplom.

Udgifter til pasning af eventuelle børn skal betales ud af det stipendiat, som fellowen modtager.


Aarhus Kommune vil i videst muligt omfang være behjælpelig med at finde pasningsmuligheder og/eller en skole til børnene.


Hvor skal fellows bo?

Fellows og deres familier skal selv finde en bolig i Aarhus i den periode, som fellowshippet løber i.


Constructive Institute vil – i det omfang, det er muligt – søge at være behjælpelig med at hjælpe fellows med at lede efter en bolig. Boligudgiften skal fellow betale ud af det overordnede stipendiat.Får fellows en universitetsgrad eller et eksamensbevis efter afslutningen af fellowshippet?

Nej, fellowshippet ender ikke med erhvervelsen af en universitetsgrad eller med noget eksamensbevis. Imidlertid vil fellows få et dokument, som beskriver, at de har gennemført et fellowship i konstruktiv journalistik ved Constructive Institute, og det vil beskrive, hvilke kurser, seminarer mv., som den enkelte fellow har fulgt under fellowshippet.Hvem er staben på fellowship programmet?

Constructive Institute er stiftet af Ulrik Haagerup, som bliver leder og direktør.


Daglig leder af fellowship programmet er journalist Orla Borg. Han vil bistå den enkelte fellow med at finde de relevante studieretninger, som fellowen ønsker at følge, samt hjælpe med at formidle kontakten til de undervisere, forskere og eksperter, som hver enkelt fellow ønsker at søge viden hos.


En akademisk medarbejder med nøje kendskab til Aarhus Universitet vil yderligere hjælpe med at formidle kontakterne mellem fellows og relevante samarbejdspartnere ved universitetet.Hvorfor Aarhus?

Aarhus Universitet er et ungt, moderne universitet, etableret i 1928. Det er blevet et førende offentligt universitet med internationalt udsyn og dækker hele spektret af forskningsområder. Ifølge The World University Rankings, er Aarhus Universitet en af de ti smukkeste universiteter i Europa. 


Aarhus Universitet ligger fast placeret blandt verdens Top 100 universiteter. Det fik en placering som nummer 65 i 2016 Shanghai Ranking og blev nummer 98 i The World University Ranking i 2016.  


Ifølge Universitas 21 Ranking in 2017 er Danmark det fjerdebedste land i verden til at tilbyde videregående uddannelser.


au_aula_exterior

Undervisningen på Aarhus Universitet er forskningsbaseret, hvilket betyder, at underviserne er aktive forskere, og undervisningsformen er i en international sammenligning relativ formel.


Alle programmer er funderet på forskning og bliver udsat for løbende reviews fra de højeste nationale og internationale standarder.


Omkring 12 procent af de 40.000 studerende ved Aarhus Universitet har en international baggrund, og de repræsenterer over 120 nationaliteter.

Universitetet tilbyder mere end 60 programmer på engelsk på bachelor- og masterniveau. Alle ph.d. programmer er på engelsk.Hvordan er det at bo i Aarhus?

Universitetets campus er placeret tæt på bymidten i Aarhus. Strand, skov, havn og byens centrale shoppingområde er alle inden for en afstand på 15 minutter på cykel.


Med et Top 100 universitet i byen og med flere andre aarhusianske uddannelsesinstitutioner vrimler det med unge studerende, og byen er fuld af liv. Studerende udgør op imod 13 pct. af befolkningen, og det gør Aarhus til byen med den yngste befolkning i landet.


Byen er fyldt med tilbud til såvel unge som familier med koncerter, museer, naturoplevelser, et rigt nattelig og gode shoppingmuligheder.


Hvert år præsenteres omkring 100 up-coming bands ved Spot Festival i byen, og den tre dage lange Northside Festival trækker store bands til byen. Kunstmuseet ARoS har konstant nye udfordrende udstillinger med nogle af verdens mest progressive kunstnere.
Få flere oplysninger om Aarhus på www.visitaarhus.dk


Her er et par links, der kan give dig et indtryk af Aarhus.

https://www.youtube.com/watch?v=FZOMrHFY1UE

https://www.youtube.com/watch?v=enstYXjyOw8


FUNDERS

Logo_TrygFonden
helsingfoundation
logo_aarhusstiftstidende
Logo_dfb1
Logo_bestseller
ikon-facebook
ikon-linkedin
ikon-tvitter
ikon-instagram
Constructive Institute

C/O Aarhus University
Bartholins Allé 16
Bygning 1328, 1. sal
8000 Aarhus C
Denmark

+45 601 38 600
info@constructiveinstitute.org


Constructive Institute

C/O Aarhus University
Bartholins Allé 16
Bygning 1328, 1. sal
8000 Aarhus C
Denmark

+45 601 38 600
info@constructiveinstitute.org


Constructive Institute is situated at:
aulogo_dk_var2_hvid