KL is Partnering with Constructive Institute


KL indgår samarbejde med Constructive Institute

”Kommunerne er en kompleks størrelse, og de lokale og regionale mediers dækning har stor betydning for, hvordan borgerne ser og oplever deres kommune. I KL er vi meget optaget af at give et helhedsorienteret indblik i kommunernes arbejde, de mange dilemmaer og udfordringer, og de mange resultater og konstruktive løsninger, som er en stor del af det lokale demokrati. Constructive Institutes tilgang til en mere nuanceret og konstruktiv nyhedsjournalistik passer rigtig godt til den ambition,” siger Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL.

Constructive Institute samarbejder med Aarhus Universitet og en lang række partnere om at udvikle nyhedsjournalistikken til også at beskæftige sig med muligheder og potentielle løsninger på samfundets udfordringer gennem såkaldt konstruktiv journalistik. Det er en journalistisk retning, der ikke kun fokuserer på at afsløre magthavere og afdække problemer, men som også bygger bro og er baseret på fakta og løsninger på veldokumenterede problemer. Instituttet tilbyder bl.a. fellowship-programmer og workshops til medier og journalister.

Stifter af Constructive Institute, direktør Ulrik Haagerup glæder sig over samarbejdet med KL, der støtter Constructive Institutes arbejde med blandt andet at engagere de lokale og regionale medier i konstruktiv journalistik.

”Rigtig mange danskere vender i disse år ryggen til de traditionelle medier. Det er blevet socialt acceptabelt at sige, at man ikke orker at følge med i de traditionelle medier, fordi man overdænges af historier om ulykker og problemer. Vi journalister har fået en kultur, hvor vi ser vores primære opgave at dække det, der er dramatisk og konfliktfyldt. Det skal vi også, men hvis det alt for ofte er det eneste, vi leverer, så ender vi med at give et forvrænget billede af virkeligheden og give danskerne en opfattelse af, at verden er et farligt sted. Konstruktiv journalistik handler om at afdække problemer med henblik på at rejse en debat om, hvordan de kan løses – at inspirere, nuancere og engagere,”

  • siger Ulrik Haagerup.

Som en del af samarbejdet yder KL 500.000 kr. i projektstøtte blandt andet målrettet Constructive Institutes dialog og samarbejde med lokale mediers redaktioner i hele landet. KL håber, at samarbejdet vil være med til at styrke særligt de lokale mediernes indblik i kommunernes arbejde og dermed øge borgernes viden om den kommunale virkelighed. Det er alene Constructive Institute, der uafhængigt af KL, står for indholdet af de workshops, som instituttet vil tilbyde rundt om i Danmark.

Nærmere oplysninger:

Kommunikationschef i KL, Ida Thuesen: 30 55 92 05

Adm. direktør i Constructive Institute Ulrik Haagerup: 60 13 86 00