blankbanner
Date:
12 June 2019
Header:
6 new fellows from Novo Nordisk Foundation
Short Description (Max 160 chars):
Column Left:

Allerede fra 1. september 2019 begynder to journalister som fellows på det uafhængige journalistcenter Constructive Institute, hvor de i de kommende ti måneder får adgang til undervisning på Aarhus Universitet og en uddannelse i mere fakta-baseret, løsningsorienteret, nuanceret og fremadskuende journalistik.


Redaktør i DR, Tine Rud Seerup,modtager Novo Nordisk Fondens Constructive Fellowship mhp. at forstå og kunne formidle fremtidens udfordringer for sundhedsvæsnet – prioriteringer, behandlinger kontra forebyggelse samt organisationsændringer. Tine Rud Seerup er 56 år og redaktør for det daglige P1-program Public Service, der handler om udfordringer og mulige løsninger på samfundets små og store udfordringer.


Den 27-årige Kasper Kaasgaardfra det politiske site Altinget modtager Novo Nordisk Fondens Constructive Fellowship i konsekvenserne af ny sundhedsteknologi. Han får det næste år til at dygtiggøre sig i de etiske, menneskelige og økonomiske følger af f.eks. stamcelleforskning, robotkirurgi og genmanipulation, som vil komme til at præge den offentlige debat i de kommende år.


”Indsigtsfuld journalistik baseret på viden og fakta er afgørende for, at vore demokratier kan fungere på et oplyst grundlag. Vi er derfor glade for at kunne støtte Constructive Institute i at dygtiggøre indsigtsfulde,   kritiske og konstruktive journalister på sundhedsområdet,” siger direktør for Novo Nordisk Fonden Birgitte Nauntofte.


De to fellows slutter sig til 10 andre redaktører og journalister fra TV2, Berlingske, Politiken, DR, TV2 Fyn, Finland og det australske nyhedsbureau, som alle begynder på Constructive Institutes tredje hold siden det uafhængige centers start i 2017.


Ulrik Haagerup, direktør i Constructive Institute, er taknemmelig over, at antallet af fellows dermed bliver fordoblet på bare to år:

”Sundhedsområdet er et af de mest komplicerede og ressourcekrævende for vort samfund også i de kommende år. Støtten fra Novo Nordisk Fonden giver mulighed for, at nogle af journalistikkens bedste i de næste tre år får mulighed for at forstå og derefter over for offentligheden formidle udfordringer og mulige løsninger om sygdom og sundhed.”


De to årlige fellows får mulighed for at hente viden på så forskellige fag som medicin, computer science, etik, politologi, management og økonomi. Og samtidig få de tid til at udvikle journalistik i mere troværdig retning.


Bevillingen fra Novo Nordisk Fonden er på seks millioner kroner.

Constructive Institute, der har en mission om at ændre den globale nyhedskultur på fem år med Danmark som rollemodel, er fysisk placeret på Aarhus Universitet og finansieres af filantropi og får støtte fra bl.a. TrygFonden, Realdania, Nordea-Fonden, Politiken-Fonden, Bestseller, Kommunernes Landsforening, Google og Aarhus Stiftstidendes Fond


For nærmere oplysninger:

Presseansvarlig Christian Mostrup, Novo Nordisk Fonden: 30674805

Adm. dir. Ulrik Haagerup, Constructive Institute: 60138600

Journalist Kasper Kaasgaard, Altinget: 27853746

Redaktør Tine Rud Seerup, DR: 23726241

Column Right:
all new fellows

POWERED BY PHILANTHROPYLogo_TrygFondenLogo_bestsellerlogo_denfyskebladfond

Realdania logo

google dni

kl-logo-blaa-rgb

nordea fonden


helsingfoundation


logo_aarhusstiftstidende


polfonden


nnf_blue_RGB_55pct_opacity

facebook_black
linkedin_outline
twitter_outline
youtube_outline
Constructive Institute

C/O Aarhus University
Bartholins Allé 16
Bygning 1328, 1. sal
8000 Aarhus C
Denmark

+45 601 38 600
info@constructiveinstitute.org


Constructive Institute

C/O Aarhus University
Bartholins Allé 16
Bygning 1328, 1. sal
8000 Aarhus C
Denmark

+45 601 38 600
info@constructiveinstitute.org


Constructive Institute is situated at:
aulogo_dk_var2_hvid