NEW: Read about the fellow’s Study Tour to San Francisco here

Learn More

Constructive Institute har tildelt 11 journalister og redaktører mulighed for, på op mod et år, at gentænke journalistikken og fagets rolle i demokratiet.

Det syvende hold af fellows får fra september mulighed for at udvikle medierne i en mere inspirerende, nuanceret og engagerende retning blandt andet gennem studier på Aarhus Universitet. De 11 journalister og redaktører bringer antallet af fellows siden oprettelsen af Constructive Institute i 2017 op over 70. De nye fellows repræsenterer både landsdækkende medier som Danmarks Radio, YLE og Politiken, regionale medier som TV Syd og JFM, og lokale udgivelser som Bornholms Tidende.

”Vi er stolte og ydmyge over, at så mange ordentlige mediefolk i år har valgt at søge optagelse på Constructive Institute, og vi er efter en intensiv udvælgelsesprocedure overbeviste om, at de 11 i de kommende år vil kunne hjælpe medierne med at skabe øget troværdighed og sikre en bedre offentlig samtale”, siger direktør og stifter af det uafhængige center, Ulrik Haagerup.

Ulrik Haagerup, CEO og Founder

Fellowshippene er finansieret af de almennyttige fonde TrygFonden, Novo Nordisk Fonden, William Demant Fonden, Industriens Fond og den finske Hensingi Sanomat Foundation.

De giver mulighed for, at en række toneangivende mediefolk ikke blot kan uddanne sig i konstruktiv journalistik, men også, at de gennem en kombination af studier på tværs af institutter på Aarhus Universitet kan fordybe sig i emner, der får voksende betydning for samfundsdebatten: For eksempel grøn omstilling, polarisering, tryghed og prioriteringer i sundhedsvæsnet.

”Vi tror, at vi igen i år har kunnet sammensætte et hold af forskellige kompetencer, aldre og baggrunde, der dog alle har det til fælles, at de er nysgerrige på, hvordan journalistikken kan forandre sig til gavn for ikke blot medierne, men især for det demokrati, de er fundamentet for”, siger leder af Fellowship-programmet, Orla Borg.

Mere information om de 11 nye fellows følger.

Kontakt os

Ulrik Haagerup på +456013860

Orla Borg på +4540104689

Constructive Institute Fellowship

Læs mere om vores fellowships her

Læs mere