Fellowship 2024/25: New Cohort of Fellows Announced!

Learn More

Om projektet

Constructive Institute har undersøgt forholdet mellem offentligt ansatte kommunikationsfolk, embedsfolk og journalister. Hvordan ser de tre grupper på hinanden?

Hvis du har input til undersøgelsen, kontakt venligst Lene Rimestad: lene@rimestad.dk eller 53131243


Tilliden mellem embedsfolk, offentligt ansatte kommunikationsfolk og journalister er faldende, men hvordan kommer det til udtryk, og hvad er årsagen til det?


Resultater fra undersøgelsen ”I offentlighedens tjeneste”.

Constructive Institute har undersøgt de metoder, der bliver brugt, når medier/journalister publicerer kritiske historier om offentlige institutioner.

Det overordnede mål med undersøgelsen er, at både journalister og offentligt ansatte embedsfolk og kommunikationsfolk forholder sig til, hvordan de kan bidrage til en arbejdsrelation præget af ordentlighed og gensidig respekt for hinandens opgaver og roller, så borgernes og dermed samfundets interesser varetages bedst muligt.

Den ordentlige journalist

Hvad viser undersøgelse om journalister?

Læs mere her

Den ordentlige            kommunikations-     medarbejder

Hvad viser undersøgelsen om offentligt ansatte kommunikationsmedarbejdere?

Læs mere her

Den ordentlige embedsmand

Hvad viser undersøgelsen om embedsfolk?

Læs mere her

 

Projektet afdækker de mekanismer, der forstærkes i disse år på begge sider af bordet. På baggrund af kvantitative og kvalitative undersøgelser kan projektet måske skabe et fundament for en konstruktiv dialog og evt. udarbejdelse af fælles guidelines for samarbejdet.

Rapport om undersøgelsen

Denne rapport undersøger forholdet mellem offentligt ansatte embedsfolk, kommunikationsfolk og journalister

Læs rapporten


Lene Rimestad

Leder af projektet er Lene Rimestad. Rimestad er journalist og har skrevet en ph.d. om redaktionsmøder. Hun har arbejdet som redigerende journalist på forskellige medier i en årrække, og har undervist på blandt andet Syddansk Universitet og Københavns Universitet i både journalistik og kommunikation.

Senest har Lene været medredaktør og medforfatter på bogen “Den undersøgende journalistiks metoder”, der udkom i foråret 2021.

Lene er selvstændig og driver sin egen virksomhed med forskellige kunder.


Samarbejdspartnere

Projektet har fået økonomisk støtte af Djøf, Dansk Journalistforbund, Aarhus Stiftstidendes Fond og Salling Fondene – via støtte til Constructive Institute, Center for Konstruktiv Dialog.

Djøf, Dansk Journalistforbund – Medier og Kommunikation og Foreningen for Undersøgende Journalister er samarbejdspartnere. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Center for Journalistik på Syddansk Universitet og Center for Undersøgende Journalistik på RUC er med som interessenter.